Thomas Rönkkö U21-maajoukkueen kanssa Japanissa

26.6.2019

Thomas Jigoro Kanon muistopatsaan luona
Thomas Jigoro Kanon muistopatsaan luona
U21 maajoukkue hakee paikkaa syksyn EM-kisoihin
U21 maajoukkue hakee paikkaa syksyn EM-kisoihin
Kodokan on hieno kokemus kaikille judokoille
Kodokan on hieno kokemus kaikille judokoille

Thomas Rönkkö Japanissa

 

Orimattilan Judoseuran Thomas Rönkkö leireili kesäkuun alun kolme viikkoa Judon synnyinsijoilla Japanissa. U21-maajoukkue leireili perinteisesti Japanin Katsuuran kansainvälisellä International Budo University yliopistolla.

Viimeisen viikon joukkue leireili judon "kotona" eli Kodokanissa. 

Ensimmäiset päivät meni harjoitellessa kevyemmin, koska PM-kilpailuissa murtunut kylkiluu tarvitsi vielä lepoa, mutta sen jälkeen päästiin kunnolla vauhtiin ja ottamaan kunnolla randoria japanilaisten kanssa. 

"oli kiva ottaa teknisesti taitavien kaverien kanssa, kun vastustaja ei ollut sellainen puristava judoka, vaan otti pehmeesti. Taitavia kavereita, mutta kyllä omatkin tekniikat hyvin puri"

Maajoukkuevalmentaja Antti Renko oli tyytyväinen leirin antiin. "Joukkue otti hyvin ja saatiin se mitä tultiin hakemaan. Kovaa ja taitavaa vastustajaa, sekä hyvät viikot. Tietysti nuoret pääsi myös tutustumaan judon synnyinsijoille Kodokaniin, missä harjoiteltiin viimeinen viikko."

Kodokan on judon kansainvälinen päämaja, josta hallinnoidaan kansainvälistä judo-toimintaa. Kirjaimellisesti japaninkielinen sana kō tarkoittaa "luennoida" tai "levittää tietoa", dō tarkoittaa tietä ja kan tarkoittaa julkista rakennusta. Karkeasti suomennettuna Kōdōkan tarkoittaa paikkaa tien opiskeluun. Sen on perustanut judon kehittäjä Jigoro Kano vuonna 1882.

Nykyisin Kodokan sijaitsee 8-kerroksisessa rakennuksessa Tokiossa.