Kilparyhmä mitalirohmuina Viron Tartossa

20.11.2023

Orimattilan Judoseuran kilparyhmä kävi ottelemassa perinteisessä Kaimu Keerak- judokilpailussa Viron Tartossa.  Kilpailuun oli ilmoittautunut 750 ottelijaa eri puolelta Baltiaa. Orimattilan JUdoseuran kilpailumatkalle osallistui kilpailijoiden lisäksi valmentajia ja huoltajia yhteensä 45. Suurimmalle osalle kilpailijoista tämä oli ensimmäinen ulkomaan kilpailu ja jännitys oli aistittavissa.

Kilpailupäivän avasi seuran pikkunyrkki eli alle 10-vuotiaat -29 kg, jossa ottelivat ensikertalaiset Sisu Rainio ja Kaisla Marjalahti. Sisu Rainio otteli räväkäsi ja eteni aina mitaliotteluihin asti voittamalla pronssia. Sarja oli yhdistetty poikien ja tyttöjen kanssa, joten se oli vähän liian kova Kaislalle, mutta Kaisla näytti hyviä otteita koko kilpailun ajan.

Alle 12-vuotiaiden sarjassa orimattilalaiset juhlivatkin sitten usealla palkintosijalla. Ensikertaa ulkomailla ottelevat Emilie Minkkinen -36 kg, Luca Järvinen -38 kg ja Tero Romppanen -50 kg. Kaikki ottelijat sai tsempattua itsensä upeasti mitaliotteluihin ja Luca jopa finaaliin. Tästä sarjasta Orimattilaan kaksi pronssia Emilielle ja Terolle, sekä hopoeaa Lucalle.

Alle 14-vuotiaissa Mira Pylsy ja Eleonora Tuovinen ottelivat itsensä mitaliotteluihin, mutta tällä kertaa vastustajat olivat vähän edellä ja tytöille viides sija.

Alle 16-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden sarjoissa otelleet Topi Silen -50 kg ja Jimi Lepistö -60 kg ottelivat pitkäksi venyneessä turvauksessa aina ilta yhdeksään asti. Topi hoiti mallikkaasti koko päivän voittaen kaikki ottelut molemmissa sarjoissa ipponilla ennen varsinaisen otteluajan päättymistä ja voitti upeasti molemmista sarjoita kultaa. Jimi Lepistö ei tällä kertaa edennyt sijoitusotteluihin.

Alle 18-vuotiaissa tytöissä Orimattila hallitsi -57 kg sarjaa Laura Hakson voittaessa sarja ja Hanne Lepistön ollessa pronssilla.

Aikuisten sarjoissa Enna Nieminen otteli sarjassa -70 kg hienosti hopealle  ja Thomas Rönkkö otteli yhtäpainoluokkaa ylempänä 7.ksi.