Orimattilan Judoseura Rovaniemen Samurai Cupin ykkönen

11.10.2020

Orimattilan Judoseura oli lähes voittamaton Rovaniemellä järjestetyssä Samurai Cup osakilpailussa. Orimattilan kilparyhmän kuusi kilpailijaa nappasi Rovaniemeltä 4 kultaa, kaksi hopeaa ja 2 pronssia. Orimattila oli 29 eri seuran joukossa selvästi mitalitilaston ykkönen.

Alle 18-vuotiaissa -55 kg sarjassa otellut  Daniel Orphanou aloitti ottelut ylivoimaiseen tyyliin kahdella alle minuutin kestäneillä ippon voitoilla, mutta pieni herpaantuminen kostautui semifinaalissa ja Orphanuolle pronssia. Hän otteli myös alle 21-vuotiaiden  -55 kg sarjassa jossa kohtasi alle 18-vuotiaiden sarjan voittajan ja voitti hänet kahteen kertaan ottaen sarjassa kultaa.

Alle 18-vuotiaissa otteli myös Enna Nieminen -63 kg sarjassa. Niemisen ottelut paranee ottelu kerrallaan ja jo nyt oli nähtävissä hyviä yllätyksiä kovia tyttöjä vastaan. Nieminen otteli myös upeasti alle 21-vuotiaissa napaten kahden tytön poolissa hopeaa. Samoin kolmen vuoden kilpailutauolta kisakentille palannut Matias Mikkonen otteli kahdessa ikäluokassa. Alle 18-vuotiassa Mikkoselle pronssia ja alle 21-vuotiaissa kultaa.

Alle 21-vuotiaissa -57 kg sarjassa otellut Vilja Malminen otteli nousujohteisesti ja myös Malmisen kehitys on hyvässä myötämäessä. Malmiselle myös kahden tytön poolissa hopeaa.

Ahosen veljekset hoitelivät oman tonttinsa todella upeasti. Joni Ahonen halusi kokeilla otteitaan yhtä painoluokkaa normaalia ylempänä eli vaatteet päällä vaa alle ja paikka sarjaan -81 kg. Kolmen miehen poolissa kaksi ippon voittoa ja kultaa kaulaan pitkän tauon jälkeen. Joonas Ahonen otteli painoluokkaa alempana eli -73 kg sarjassa. Neljän miehen poolissa Ahoselle kaksi ippon voittoa takasi myös kultaisen mitalin.

Orimattilan Judoseura pikkujunnut otteli samaa aikaa käydyssä Koyama Shiaissa, jossa Jimi Lepistö voitti alle 15-vuotiaiden -42 kg sarjan ja Topi Sileen heitteli vastustajia upeilla ipponeilla kultamitakin arvoisesti sarjassa U13 -34 kg.

Valmentajana Rovaniemellä toimi seuran päävalmentaja Alain Calderin.

Orimattilan Judoseuran "sairastupa" alkaa muutaman viikon päästä pienenemään, kun osa loukkaantuneista kilpailijoista palaa takaisin tatamille muutaman kuukauden kuntoutuksen jälkeen ja alku vuonna kaikki pitäisi olla taas takaisin tatamilla.

Seura                                   I          II         III        Kilpailijat