Orimattilaan kaksi kultaa Finnish Openista

31.10.2021


Orimattilan Judoseuran kilparyhmän kaksi judokaa kävi ottelemassa Finnish Judo Openissa Turussa. Seuran kilparyhmän judokat ovat kärsineet eriasteisista loukkaantumisista ja tällä kertaa FJO:ta valloitettiin kahden judokan voimin ja kotiin tuotiinkin 2 kultaista ja yksi pronssinen arvometalli.

Isla Erkkilä otteli omaa sarjaansa -63 kg yhtä ylemmässä sarjassa -70 kg, niin alle 18-vuotiaissa kuin alle 21-vuotiaiden sarjassa.

Alle 18-vuotiaiden sarjassa ottelut käytiin pooli muotoisella kaaviolla. Ensimmäinen ottelu oli tasaisin, kun maajoukkue judoka Emma Krapu Vantaan Jukarasta pisti Islalle kampoihin aina jatkoajalle asti, kunnes Isla ratkaisi ottelun wazarin arvoisella suorituksella. Seuraavaan otteluun vastaan asettui Islannin Helena Bjarnadottir, joka taipui ipponilla ja Islalle omasta ikäluokasta ensimmäinen Finnish Open kulta.

Alle 21-vuotiaiden sarjasta Islalla oli lähellä päivän toinen kultamitali, mutta sarjan kolmen ensimmäisen ottelijan voitot menivät tasan ja Islalla yksi wazari voitto, kun kahdella muulla kaksi ippon voittoa, joten Isla upeasti pronssille neljän naisen poolissa.

"Tämä painoluokka näyttää sopivan Islan ottelutyyliin, ainakin Finnish Openin perusteella", seuran valmentaja Alain Calderin toteaa.

Toinen Orimattilalainen ottelija oli alle 18-vuotiaiden +70 kg sarjassa otellut Laura Hanhela. Laura otteli kahden naisen poolissa, jossa voittoon tarvittiin kaksi otteluvoittoa. Vastassa Lauralla oli Viron Emma-Melis Aktas, joka otti ensimmäisessä ottelussa Lauraa vastaan kolme shidoa ja sitä kautta Lauralle ippon voitto. Ottelun voittajan julistuksen jälkeen virolainen hermostui ottelun lopputuloksesta ja käyttäytyi epäurheilijamaisesti kättely tilanteessa ja ottelun tuomari julisti hänelle hansokumaken eli hänet hylättiin kilpailusta, eikä hän saanut enää osallitua toiseen otteluun, joten Lauralle Finnish Open kultaa omasta satjasta.

"Lauralta taas varmaa ottelua, mutta vielä lisää tähän sarjaan sopivaa tekniikkaa, niin päästään lopettamaan ottelut ipponilla" Alain Calderin lisää.