Tapio Perälä in memoriam

 

Orimattilan Judoseuran kulmakivi ja kunniapuheenjohtaja Tapio "Tapsa" Perälä siirtyi jatkamaan judon opiskelua taivaallisille tatameille. Tapsa menehtyi 56-vuotiaana äkilliseen sairaskohtaukseen 31.8.2018. 

Tapsa oli Orimattilan Judoseuran kantavia voimia ja oli toiminnassa mukana lähes alusta asti. Hän kävi juniori judokurssit Matti Rehtolan kursseilla ja kurssien jälkeen alkoi itse ohjaamaan juniorikursseja. Tapsa oli vielä aikuisiällä aktiivinen kilpailija.

Orimattilan Judoseurassa Tapsa oli vahva ja pidetty tekijä. Seuran harjoitustilojen siirtyessä urheilutalolta urheilukentän huoltorakennukseen oli Tapsa raketamassa seuralle uusia harjoitustiloja. Hän piti koko 90-luvun lähes yksin seuraa ja harjoituksia toiminnassa. Tapio hoiti useita asioita samaa aikaa harjoitusten ohjaamisesta leirien järjestämiseen ja hänellä oli pieni, mutta vahva apujoukko tukenaan. Kirjaimellisesti voi sanoa, että hän piti seuraa yksin pystyssä koko 90-luvun ja 2000-luvun alkupuolen. Tapsan intohimo judon lisäksi oli itsepuolustuskurssit, mitä hän veti judoharjoitusten ohessa.

Aktiivikausien jälkeen Tapsa siirtyi toiminnasta sivuun 2000-luvun puolenvälin aikoihin, mutta kävi vielä vuosia auttamaas alkeiskurssien ohjaajana ja opasti, sekä kertoi uusille aktiivitoimihenkilöille miten seuraa pyöritetään ja opasti aina kysyttäessä. Tapsa oli todella tuttu näky kaikissa seuran tapahtumissa ja ei taida olla Orimattilassa järjestettyä judokilpailua missä hän ei olisi ollut vähintään katsomossa. Seuran pikkujoulujuhlissa Tapsan rooli päätyi yleensä joulupukin rooliin minkä hän hoiti aina kunnialla.

Orimattilassa Tapsa oli "kylillä" tuttu näky ja kantoi aina ylpeänä seuran judoasusteita, niin takkia, hupparia kuin verkkareitakin.  Tapsan kanssa jutellessa, niin juttu siirtyi aina judoon.

Tapsan kunniaksi nimettiin seuran kiertopalkinto "Tapsanmalja" mikä annetaan vuosittain seuran puheenjohtajan valitsemalle aktiivitoimihenkilölle. Itseoikeutetusti Tapsa itse sai sen ensimmäisenä vuonna 2008.

Mustan vyön 1.dan Tapsa sai 12.12.2009 ja hänet nostettiin seuran kunniapuheenjohtajaksi 2010.

Orimattilan Judoseura ottaa osaa Tapsan omaisten suruun.