Kilpailutoiminta

Kilpaileminen on tärkeä osa judoa, sillä kilpailemalla voi parhaiten sisäistää judon luonteen ja testata oman tekniikkansa toimivuuden. Kilpailemisen voi aloittaa noin 7-vuotiaana ja yläikärajaa ei ole. Kilpailijana voi luoda uran kansallisista kilpailuista aina olympialaisiin saakka.

Judo-ottelussa pyrkimyksenä on heittää vastustaja selälleen mahdollisimman puhtaasi. Täydellisesti onnistunut heitto päättää ottelun ipponiin. Ottelun voi ratkaista myös (yli 15-vuotiaat) kuristamalla tai tekemällä käsilukon, jolloin vastustaja antautuu. Myös 20 sekuntia kestänyt hallinta matossa tuo voiton. Lyhemmän aikaa kestäneet sidonnat ja osittain onnistuneet heitot tuovat pisteitä, joilla ottelu ratkaistaan ellei kumpikaan ottelijoista saa ipponia.

Judokilpailuissa on omat sarjat tytöille, pojille, naisille, miehille ja senioreille. Kilpailijat kamppailevat omissa painoluokissaan ja juniorit on jaettu painoluokkien lisäksi omiin ikäluokkiinsa.

 

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Kilpailuihin osallistuminen on seurassamme täysin vapaaehtoista. Suurin osa jäsenistämme harrastta judoa ilman kilpailemista ja tämä on judon hyvä puoli, voit vain harrastaa omaksi iloksesi ja jos kisakärpänen puraisee, niin voi käydä kokeilemassa taitojaan. Kilpailut ovat kuitenkin yksi tärkeä osa-alue judossa ja siksi jokaisen judokan on hyvä saada siitä ainakin hieman tuntumaa ja kokemusta.

Kilpailu halukkuudet kysellään harjoituksissa ja ne löytyvät myös http://judoshiai.judoliitto.fi. Junnu Cup-kilpailuihin valmentajat kysyvät halukkaat ja seura hoitaa sekä osallistujien ilmoittamisen kilpailuihin että osallistumismaksut.

Kilpailujen järjestäminen on osa seuratoimintaa

Kilpailujen järjestäminen on Orimattilan judoseuralle tärkeää monestakin syystä; siinä koulutetaan seuran jäseniä erilaisiin toimitsijatehtäviin, opitaan tekemään työtä yhdessä ja samalla tutustutaan muihin jäseniin paremmin. Jokaisen seuralaisen toivotaan osallistuvat kilpailujen järjestämiseen. Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan talkoisiin. Kilpailut ovat myös todella tärkeä varainkeruu seuralle. Orimattilan Judoseura järjestää useita eri kilpailuja vuodessa mm. Suomen suurimman kansainvälisen kilpailun BALTIC SEA CHAMPIONSHIP judokilpailun ja useita eritasoisia kipailuja.