Thomas Rönkkö judon aikuisten maajoukkueeseen

12.1.2022


 

Orimattilan Judoseuran Thomas Rönkkö on valittu judon aikuisten maajoukkueeseen. Maajoukkue valinnat teki liiton valmennusvaliokunta päävalmentaja Rok Draksicin esityksestä.

Thomas on ensimmäinen Orimattilan Judoseuran urheilija, joka on valittu miesten maajoukkueeseen, koko seuran historian aikana.

Thomas on edustanut Suomea kaikissa judon ikäluokissa (U18, U21, U23, Aikuiset) vuodesta 2013 alkaen. Parhaita menestyksiä hänellä on ollut 2016 Euroopan mestaruuskilpailuden joukkue 9.sija, aikuisten PM-pronssi, aikuisten SM-hopea, nuorten U18 ja U21 pohjoismaidenmestaruudet ja useita muun värisiä PM-mitaleita, sekä yli 10 muun väristä SM-tason mitalia.

Thomasin kaksi viimeistä vuotta U23-ikäluokassa meni pelkästään loukkaantumisien ja koronan varjossa, mutta nyt loukkaantumiset on pikku hiljaa selätetty ja ensimmäinen vuosi aikuisten ikäluokassa näyttää sen valossa hyvälle, jos korona ei estä kilpailujen järjestelyitä.

Henkilökohtaisena valmentajana Thomasilla toimii seuran päävalmentaja Alain Calderin ja liittovalmentajana slovenialainen Euroopanmestari Rok Draksic.

Alle 18-vuotiaiden ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueet julkaistaan maaliskuussa.