Stefanille pronssia Espanjasta

25.10.2014
Stefan Rönkkö on voittanut pronssia Espanjan kansainvälisestä Super Cupista Alicantessa. Alle 21-vuotiaiden Super Cupiin osallistui 200 judokaa ympäri maailmaa. Kilpailun tasosta kertoo se, että mitaleille päässeet espanjalaiset saavat suoraan osallistumisluvan maansa mestaruuskilpailuihin.

Stefan aloitti kilpailun lepovuorossa ja pääsi suoraan kolmannelle kierrokselle jossa vastassa espanjalainen Ricardo Casas. Tasainen ottelu käytiin Stefanin pienessä hallinnassa ja ottelun puolessa välissä hän otti voittoon tarvitsemansa 5-0 johdon eikä siitä luopunut. Ottelun loppupuolella Stefan hoiti itselleen vielä toisen 5:n pisteen suorituksen ja tämä riitti voittoon ja jatkoon.

Seuraavana vastaan asettui myös kotimaan edustaja Raul Molina. Myös Molina pisti kovasti kampoihin, mutta Stefan ei hänelle tilaisuutta antanut ja vei ottelun hienosti 5-0 ja varmisti itselleen semifinaali paikan. Semifinaalissa asettui vastaan Espanjaa edustava Salvador Cases, joka on viime vuoden Espanjan -60 kg ranking ykkönen. Casesin otteet olivat alusta asti hallittuja ja Stefanin oli lähdettävä otteluun riskillä selvittääkseen tiensä finaaliin. Ottelun puolessa välissä Stefan lähti tekemään lonkaheittoa ja Casesin aavistaessa tämän hän pääsi vastaheittoon ja tuomari julisti ipponin Casesille, joka eteni finaaliin ja sen myötä sarja voittoon.

Stefanin tie kilpailussa jatkui pronssiottelussa Galician David Hillaa vastaan, johon ladattiin kaikki tai ei mitään. Se kannatti ja tuotti tulosta jo 30 sekunnin kohdalla, kun vastustaja yritti kolmannenkerran samaa heittoa, minkä Stefan oli jo rekisteröinyt ja vastasi siihen hienolla kierähdyksellä ja tuomari nosti käden pystyyn ipponin merkiksi. Näin Stefanille pronssinen mitali ensimmäisenä suomalaisena Espanjan alle 21- vuotiaiden avoimista

Toisena suomalaisena kilpailussa omi myöskin Orimattilaa edustava Oskari Hirvonen. Oskari pääsi myöskin arvalla suoraan kolmannelle kierrokselle ja vastaan hänelle tatamin toiseen reunaan käveli kotimaan Javier Cabello. Tasainen ottelu eteni loppuun asti ennen kuin Cabello sai 5 pisteen heiton ja voittoon tarvitsemat pisteet, näin Oskari keräilyeriin. Keräilyerissä Oskarille vastustajaksi tuli Barcelonan Jordi Borrell, joka oli vastaan kävelijä Oskarin viedessä ottelu ipponilla 10-0. Seuraavana ja voiton päästä pronssiottelusta Oskari taisteli Galisian David Hillaa vastaan. Hilla pääsi yllättämään Oskarin jo ottelun alussa ja eteni pronssiotteluun Oskarin jäädessä seitsemänneksi.

Kilpailujen jälkeen orimattilaiset jäivät vielä viikon mittaiselle leirille Alicanten aurinkoon ja palasivat Suomeen perjantaina.