Vuoden 2014 päättäjäiset

5.12.2014
Orimattilan Judoseuran vuoden 2014 päätösjuhlaa vietettiin tiistaina 2.12 Jymylinnassa. Paikalla oli suuri määrä jäseniä ja heidän perheitään. Paikalla oli yli 200 henkilöä. Orimattilan Judoseuran puheenjohtaja Tero Rönkkö kertoi puheessaan vuoden 2014 olleen työntäyteinen ja erittäin onnistunut, sekä talkooväki oli lisääntynyt viime vuodesta. Vuodesta 2013 parannettiin, niin näkyvyyttä kuin laatua ja tekemistä, Rönkkö sanoi.

Eri judokursseja vuoden aikana järjestettiin niin naperojudo 4-5-vuotiaille, muksujudo 5-6-vuotiaille, lasten alkeiskurssi yli 7-vuotiaille, jatkokurssi 8- 13-vuotiaille, ylempien vöiden kurssi erikseen pienille ja  isoille , kilparyhmä, aikuisten alkeiskurssi, kuntojudo, judojumppa ja kuntosali ryhmä, brasilian Jijutsua, sekä välillä osa jäsenistä kävi kokeilemassa esim. kahvakuulaa ja muita urheilulajeja. Joka viikko tatamilla kävi noin 200 eri-ikäistä aktiivijudokaa ja liikkujaa. Parhaimmillaan judosalilla kävi yhden illan aikana yli 130 eri-ikäistä judoharrastajaa. Suuren kysynnän takia kaikkia halukkaita ei kursseille voitu ottaa tilojen koon jäädessä liian pieneksi.

Seura liikutti vuoden aikana judokoita ennätysmäisesti yli 7000 tuntia eli kaikki orimattilalaiset mukaan laskettuna yli 25 min/asukas.

Keväällä 2014 järjestettiin jälleen Samurai Cup SM-osakilpailu ja seura sai Suomen Judoliitolta järjestääkseen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut toukokuun lopulle. Orimattilassa järjestetystä kilpailusta tuli kehuja ja positiivista palautetta vielä pitkään. Kaikkien pohjoismaiden puheenjohtajat kiittelivät Orimattilaa ja viesti oli selvä, Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ovat siirtyneet järjestelyiden osalta uudelle korkeammalle tasolle.

Kesäkuussa jälleen jo toisen kerran peräkkäin seuran judoka valittiin Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka järjestettiin Ateenassa. Seuran judoka Luukas Saha sijoittui kisassa 16. parhaaksi. Heinäkuussa järjestettiin jälleen perinteinen kesäleiri Summer Judo Rocks - Artjärvellä ja kesäleirin maine oli kiirinyt ympäri maailmaa ja leiristä muodostui jälleen jo 6.nen kerran Suomen suurimmaksi judon kesäleiriksi yli 300:lla osallistujalla. Kesäleirin päätähtinä olivat leirille kutsutut tutut Espanjan judon huippunimet, sekä Itävallasta, Virosta, Belgiasta, Venäjältä, Kyprokselta, Ruotsista ja tänä vuonna leirille saapui yhteensä yli 100 judokaa ja myös argentiinalainen judoka oli innokkaasti mukana.

Kilpajudokamme osallistuivat usealle eri maajoukkueleirille vuoden kuluessa ja 8 judokaamme jatkaa vuonna 2015 Suomen Judoliiton maajoukkueessa.

Seuran judokat ottivat niin kansallisissa kuin kansainvälisissä kilpailuissa aina mitalin, kun niihin seurana osallistuttiin mm. SM-kilpailuissa, PM-kilpailussa, Ruotsin- sekä Viron avoimissa ja tänä vuonna saimme uutta menestystä myös Espanjan avoimista, sekä seuran ensimmäisen Eurooppa Cup mitalin Sami Perälän sijoituttua 3:ksi Tampereen Eurooppa Cupissa. Seuran kilpailijoiden tasosta kertoo se, että vuoden jokaisessa kansallisessa kisassa, mihin judokamme osallistui, tuotiin useampi mitali kotiin, yleensä jälleen kirkkaimman väriset mitalit ja koko pöytä tyhjäksi. Seura oli vuoden 2014 kilpailevista seuroista lähes aina 5 parhaan seuran joukossa. Koko vuoden mitali saalis 37:ssa eri kilpailusta oli 37 kultaista, 39 hopeista ja 76 pronssista mitalia, kun aktiivi kilpailijoita seurassa oli 18.  Vuoden aikana kilpailemista kävi kokeilemassa hienosti 29 eri kilpailijaa.

Tulevaisuuden näkymät ovat loistavat. Yhteistyökanavia on saatu auki eri Euroopan maihin ja vierailuja puolin sekä toisin on luvassa. Uusia judo-ohjaajia koulutetaan koko ajan.  Illan päätteeksi palkittiin vuoden menestyjät, onnistujat, sekä innostujat. Kiertopalkinto eli Tapsan malja luovutetaan vuosittain ”suurimman” judotyön tehneelle jäsenelle. Nyt se luovutettiin seuran varapuheenjohtajalle Jussi Vaheelle.

Alla Orimattilan Judoseuran vuoden 2014 palkitut:

Naperojudokurssilta palkittiin kaikki osallistujat

Muksujudokurssilta palkittiin kaikki osallistujat

Alkeiskurssi: Hanne Lepistö, Jami Haara, Linda Sallinen, Tuomas Markkanen

Jatkokurssi: Laura Hanhela, Riku Naskali, Pinja Muotka, Pyry Pietilä

Vihreävöisten  Kurssi: Elias Ollila

Ylempien Vöiden Kurssi: Emilia Heinonen, Mikael Saikkonen

Aikuisten Kurssi: Jarmo Pietilä

Judojumppa: Mia Heinonen

Menestyneimmät: Thomas Rönkkö, Henna Veijalainen

Juniorit menestyneimmät: Joonas Ahonen, Lotta Vahe

Vuoden  kehittyneimmät: Henna Veijalainen, Aleksi Oravainen

Vuoden valmentaja: Akseli Halttu

Vuoden toimihenkilö: Mia Heinonen

Vuoden ohjaaja: Hannu Kataja

Vuoden judoka: Sami Perälä

TAPSAN MALJA - kiertopalkinto: Jussi Vahe