Valmentajamme Arto "TINTTI" Raekorpi on poissa

20.11.2017

Sunnuntaina 19.11.2017 saimme suruviestin valmentajamme ja ystävämme Arto "Tintti" Raekorven poismenosta. Hän nukkui pois vaikean sairauden uuvuttamana rauhallisesti sairaalassa vain 57 vuoden ikäisenä.

Seuran yhteistyö alkoi Arton kanssa 2008 ja Arto tuli Orimattilan Judoseuran jäseneksi 2010 ollen jäsenenä aina vuoteen 2015. Arto kävi valmentamassa useasti orimattilalaisnuoria, niin seuran harjoituksissa, seuran kesä- ja talvileireillä, kuin seuran muissakin tapahtumissa. Orimattilalaisista Arton valmennustiimiin kuuluivat eri aikakausina mm. Janne Salo, Sami Perälä, Solja Komulainen, Oskari Hirvonen, Luukas Saha, Stefan, Thomas ja Kevin Rönkkö. 

Seuran leirejä Arto oli perustamassa alusta asti ja hänellä oli todella hyviä ideoita, jotka pääsääntöisesti otettiin käyttöön, kuten kaikille tuttu Tintin lausahdus "kesällä judokat tehdään" päätyi myös Orimattilan kesäleirin nimeksi Summer Judo Rocks.

Seura ja Arto "väänsi" Dan-kollegion kanssa muutaman vuoden 6.sta danista ja sen myöntämisestä Artolle, kunnes joulukuussa 2011 Arto sai luvan osallistua graduointiin. Muistan kun meillä kotona ruokapöydässä yhtä äkkiä Arto ilmoitti, että jos sitä ei hänelle myönnetä, niin käymme sen sitten hakemassa ja niin siitä alkoi Koshiki no katan harjoitteleminen ja hän suoritti ensimmäisenä Suomessa 6.dan mustan vyön 10.12.2011. Vyön olimme tilanneet etukäteen Japanista ja se oli käytetty Kodokanissa "kasteella" sekä siihen oli brodeerattu japaninkielellä Tintti ja Judo.

Arto oli tuttu näky joka vuosi niin seuran vuosijuhlissa, kilpailuissa kuin leireilläkin, viime ajat VIP vieraana kun valmennus aikoi olla liian raskasta.

Arton alkaessa sairastelemaan hän oli lääkärin määräämässä kuukauden kuntoutuksessa meillä kotona ja Marinan "hyvien pöperöiden" kuten Tintti aina muisti kehua ja hänen oli tarkoitus unohtaa valmentaminen vähäksi aikaa, mutta kaikki Arton tunteneet tietävät ettei se ollut mahdollista ja tänä kuntoutuksen aikana Orimattilaan oli suunniteltu uudet harjoitusohjelmat, kilpailijoiden ohjelmat ja vuosisuunnitelmat. Viime ajat Arton viettäessä aikaa Orimattilan terveyskeskuksessa, niin puhelin soi tiuhaan ja kävimme pitkiä keskusteluja ja toimitimme hänelle tykötarpeita, koska liikkuminen alkoi jo olla hänellä hankalampaa.

Arton kanssa väännettiin ja käännettiin eriasioista ja aina lopuksi pääsimme kuin pääsimmekin yhteisymmärrykseen ja löysimme sen keskitien. 

Arto "Tintti" Raekorpi on aina sydämissämme ja muistona kirkkaalla tähtitaivaalla

Orimattilan Judoseura välittää jäseniensä osanotot omaisille.

 

Tero Rönkkö

Orimattilan Judoseura