Viron avoimista K-Keerak kilpailusta neljä mitalia

20.11.2017

Thomas Rönkkö kultaa aikuiset -66 kg
Thomas Rönkkö kultaa aikuiset -66 kg
Jonna Viren pronssia U14 +52 kg
Jonna Viren pronssia U14 +52 kg
Lotta Vahe hopeaa U18 -63 kg
Lotta Vahe hopeaa U18 -63 kg
Joonas Ahonen pronssia U18 -66 kg
Joonas Ahonen pronssia U18 -66 kg
Thomas Rönkkö kultaa aikuiset -66 kg
Thomas Rönkkö kultaa aikuiset -66 kg
Orimattila näkyi todella hyvin myös kansainvälisillä kentillä
Orimattila näkyi todella hyvin myös kansainvälisillä kentillä

Thomas Rönkölle kultaa K.Keerak memorialista

 

Orimattilan Judoseura järjesti kilpailumatkan yhdessä Suomen Judoliiton U18-maajoukkuevalmennettavien kanssa Viron Avoimiin Kaimu Keerakin muistokilpailuun Tartoon. Kisamatkalle osallistui yhteensä 78 urheilijaa, valmentajaa ja huoltajaa.

Kilpailussa oli mukana yli 600 kilpailijaa yli 60 eriseurasta ja 6 eri maasta. Kilpailu on jälleen noussut todella kovatasoiseksi kansainväliseksi kilpailuksi ja sen kilpailijat saivat huomata viimeistään otteluiden alettua. 

Orimattilasta kilpailuun osallistui Suomen maajoukkueen väreissä kilpailutiimin nimellä Team Finland Jimi ja Hanne Lepistö, Laura Hanhela, Jonna Viren, Emilia Heinonen, Lisa Kurvinen. Lotta Vahe, Joni ja Joonas Ahonen, Mahammad Majildi, Thomas ja Stefan Rönkkö, sekä Sara Kähärä. Valmentajina Akseli Halttu ja Kevin Rönkkö, sekä tuomarina Jouni ja Sara Kähärä.

Launataina oteltiin alle 12-, alle 14-, alle 16- ja alle 18-vuotiaiden sarjat. Sunnuntai päivä oli pyhitetty Kaimu Keeran memorial kilpailulle, missä oli vain aikuisten sarjat. Kaimu Keerak oli tunnettu virolainen judoka, joka kuoli nuorena moottoripyörä onnettomuudessa.

Orimattilalaisista osallistui alle 12-vuotiaiden sarjaan ensimmäistä kertaa ulkomailla otelleet Jimi Lepistö -30 kg sarjaan, mutta kokemuksen puute kostautui ja Jimille tappio ensimäisessä ottelussaan. Hanne Lepistö otteli sarjassa -36 kg itsensä hienosti seitsemänneksi ja Laura Hanhela sarjassa +46 kg ei sijottunut hävittyään ensimmäisen ottelunsa. Alle 14-vuotiaiden sarjoissa ottelivat Laura Hanhela +52 kg voittaen yhden ottelun ja sijoittuen upeasti ikäluokkaansa ylemmässä sarjassa viidenneksi. Jonna Viren otteli samassa sarjassa ja otti siitä näyttävästi pronssia kahdella voitolla. 

Alle 16-vuotiaiden sarjoissa ottelivat Emilia Heinonen -57 kg, joka otteli todella rohkeasti ja otteli itsensä seitsemänneksi, keskittyen ikäluokkaa vanhempaan sarjaan, jossa annetaan alle 18-vuotiaiden näytöt ensi vuoden maajoukkuepaikoista tapellessa. Jonna Viren otteli myös tässä omaa ikäluokkaa ylemmässä +63 kg sarjassa ja antoi vahvat näytöt ollen hienosti pistesijoilla seitsemäs.

Alle 18-vuotiaiden sarjoissa ottelivat Orimattilasta Lisa Kurvinen otteli sarjassa -52 kg, johon oli kerääntynyt baltianmaiden mestareita, joten Lisalla kovapaikka ja hienojen otteluiden jälkeen sijoitus pisteille eli viidenneksi, myöskin Emilia Heinonen otteli ikäluokkaa ylemmässä sarjassa -57 kg jossa hän antoi maajoukkuenäyttöjä ensi vuodelle. Ja hienosti Emilia näytöt antoikin pääsemällä aina pronssiotteluun asti jossa tiukka tappio ja lopullinen sija pistelle eli viides. Lotta vahe oli jälleen hyvässä ottelukunnossa otelleen itselleen varmalla tyylillään hopeaa kahdella otteluvoitolla. Joni Ahonen osallistui sarjaan -60 kg, mutta ensimmäiseen otteluun vastaan tuli Latvian mitalisti ja Jonin tie nousi pystyyn ippon tappion vuoksi. Velipoika Joonas Ahonen otteli vauhdikkaasti sarjassa -66 kg ja neljällä otteluvoitolla lauantaipäivän kovimmassa sarjassa upeasti pronssia. Mahammad Majildi oli ensi kertaa kansainvälisessä kilpailussa ulkomailla, joten kisajännitys oli kova. Arpa ei suosinut Muhaa ja heti ensimmäiseen otteluun vastaan latvian kolmonen ja Muha ulkona näyttävän uranagen jälkeen.

Launataina tuomareina Sara ja Jouni Kähärä

SUNNUNTAINA OTELTIIN AIKUISTEN SARJAT

Sunnuntaina päästiin ottelemaan aikuisten sarjat ja Orimattilasta tatamille astui Sara Kähärä -63 kg, Thomas Rönkkö -66 kg ja Stefan Rönkkö -73 kg.

Ottelut aloitti Sara Kähärä ja ensimmäisen ottelun hienojen vaiheiden jälkeen Sara loukkasi selkänsä ja jätti loput ottelut väliin. Stefan Rönkkö otteli painoluokkaa ylemmässä sarjassa ja tiukan ottelun, mikä oli tasan aivan viime sekunneilla, lähti Stefan tekemään ratkaisua, mutta jäi omasta heitosta alle ja kun vastustaja ei edennyt semifinaaliin, niin Stefanin ottelut  olivat tällä kertaa siinä.

Päivän pirteimmät ottelut esittänyt ja koko katsomon räjäyttänyt Orimattilan alle 21-vuotiaissa normaalisti ottelevaThomas Rönkkö, joka otteli myös normaalia painoluokkaa ylemmässä sarjassa -66 kg. Ensimäiseen otteluun tatamin toiseen päätyyn asettui Latvian kolminkertainen aikuisten mitalisti Kirils Loganovskis. Thomas ei antanut meriittien painaa vaan naputti wazareita tauluun voittaen koko ottelun. Seuraavaan otteluun tuli vastaan Liettuan Valentins Jankevich, joka tiedettiin olevan hyvä matossa. No mattoon asti Thomas ei häntä päästänyt kun minuutin kohdalla pamahti Thomasin tuttu sode ja tuomarin käsi pystyyn ipponin merkiksi. Finaaliin saatiin tuttu mies Virosta. Mark Tsirkin, joka on hallinnut Viron ja Latvian mestaruus sarjoja jo kuuden vuoden ajan sarjassa -60 kg ja Tampereella Finnish Openissa tuli Thomasille tappio. Nyt läksyt oli luettu ja kahden wazarin jälkeen vielä sidonta ippon ja kova päänahka seinälle kultaisen pokaalin viereen.

Tuomarina sunnuntaina Orimattilasta oli Jouni Kähärä.