Lotta Vahe Euroopan nuorten olympialaisiin

25.6.2019Orimattilan Judoseuran Lotta Vahe Euroopan nuorten olympialaisiin

 

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) kesäkisat järjestetään Azerbaidžanin Bakussa 21.-27.7.2019. Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18 -vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa

Bakun kesäkisoissa on mukana noin 3000 nuorta urheilijaa 50 eri maasta. Suomen Olympiakomitea on tänään valinnut Suomen EYOF-joukkueeseen 38 urheilijaa viidestä eri lajista. Joukkuetta täydennetään vielä heinäkuun alussa yleisurheilijoiden osalta.

– Nuorten olympiafestivaalit ovat monelle urheilijalle ensimmäinen monilajinen kisakokemus ja tärkeä virstanpylväs urheilijan polulla kohti aikuisuutta. Myös valmentajat saavat arvokasta tietotaitoa ja kokemusta kansainvälisistä arvokisoista. Tärkeintä näissä kisoissa ei ole mitalien voittaminen vaan urheilun ilo, huippu-urheilijaksi kasvaminen ja keskinäisen arvostuksen sekä yhteistyön vahvistuminen eri lajien välillä, kommentoi Suomen joukkueen johtaja Sari Rimpiläinen.

 

Judo:

Pihla Salonen, 2003, Porin judoseura Fudoshin, Satakunnan urheiluakatemia SSA

Erika Vauhkonen, 2002, Helsingin Chikara, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA

Lotta Vahe, 2002, Orimattilan Judoseura, Päijät-Hämeen urheiluakatemia

Zico Aziz, 2002, Lahden Judoseura

 

Valmentajat:

Otto Favén, Sami Salonen