Haksolle ja Erkkilälle SM-osakilpailu voitot

27.8.2022

Judon syyskausi avattiin 25.8.2022 Vantaan Myyrmäessä järjestetyllä Samurai Cup SM-osakilpailulla. Orimattilan Judoseurasta kilpailuun osallistui  Laura Hakso alle 18-vuotiaiden -57 kg ja Isla Erkkilä +63 kg sarjaan.

Hakso aloitti omat ottelunsa tuplapoolista Riihimäen Judoseuran Amanda Mäkistä vastaan voitokkaasti, Mäkinen ei tullut matolle, joten Haksolle kumarrusvoitto. Seuraavana vastaan tuli Vantaan Jukaran Moona Huhtakangas, joka joutui taipumaan ipponilla ensimäisen minuutin kohdalla. Semifinaalissa Iisalmen Judoseuran Essi Lappeteläinen kärsi myös ippon tappion Haksolle ja tie finaaliin oli raivattu.

Finaalissa Rovaniemen Koyaman Pihla-Maria Seikkula oli jo astetta kovempi vastustaja ja tasaisen ottelun Hakso kääsi itselleen wazarilla ja syksyn ensimmäisen kotimaisen arvokilpailun kulta Orimattilaan.


Isla Erkkilä otteli sarjassa +63 kg ja jatkoi siitä mihin keväällä jäi. Viiden tytön poolissa neljällä ippon otteluvoitolla selvästi kultaa. Aikaa tähän kaikkeen Erkkilä tarvitsi vain kolme minuuttia, kun neljä ottelua oli hoidettu.

Ensin kaatui reilu minuutissa Varkauden Eve Pöysti, seuraavana Rovaniemen Saana Hiltunen 32 sekunnissa, sitten Nokian Anni Lehto 36 sekunnissa ja viimeisessä ottelussa Riihimäen Melissa Sukanen 33 sekunnissa.

Erkkilä otteli vielä päivän päätteeksi alle 21-vuotiaiden sarjassa hienosti pronssille.

Valmentajana kilpailussa oli Alain Calderin.

TULOKSET >>>