Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Tero Rönkölle ansiomitalin kullatuin ristein

3.3.2023

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

Kuva: OKM

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt ansioristejä ja -mitaleja liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu jo vuodesta 1947 lähtien. Tänä vuonna myönnettiin yhteensä 197 ansiomerkkiä.

Orimattilan Judoseuran ja Suomen Judoliitossa usean vuoden hallituksessa vaikuttaneelle Tero Rönkölle myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön ansiomitali kullatuin ristein.

Rönkkö on toiminut Orimattilan Judoseuran puheenjohtajana 15 vuotta ja Suomen Judoliiton hallituksessa 2010-luvulla ja 2020-luvulla. Liiton työnkuvana on ollut 10 vuotta kilpailu- ja sääntövaliokunnassa, sekä viimeiset kaksi vuotta liiton varapuheenjohtajana.

Kilpailuiden ja tapahtumien järjestelyistä Rönkkö on vastannut seurassa vuodesta 2007 alkaen ja vuosittain seura on järjestänyt 2-5 eri kilpailua tai tapahtumaa. Suurimpana tapahtumina seura on järjestänyt vuosittaisen Baltic Sea Championshipsin lisäksi on 2013 Nuorten Suomen mestaruuskilpailut, 2014 Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ja 2020 Aikuisten Suomen mestaruuskilpailut. Tapahtumista suurin on joka vuotinen Summer Judo Camp, mitä on järjestetty jo 2000-luvulta saakka.

"Kyllähän se aina lämmittää kun omaa tekemistä arvostetaan myös "kabinettitasolla". Paras ja lämmittävin palaute tulee kuitenkin järjestämiimme tapahtumiin osallistuvilta urheilijoilta.

Tämäkin vuosi pitää Rönkön kiireisenä seuran järjestäessä keväällä Ideaparkissa aikuisten Suomen mestaruuskilpailut, kesällä Summer Judo Campin Kärkölässä ja judon osuuden SM-viikolla Lahdessa, sekä syksyllä judon joukkuekilpailut, veteraanien, katan ja sovelletunjudon Suomen mestaruuskilpailut Ideaparkissa. Tietysti vuosi päätetään joulukuun alussa seuran omaan Baltic Sea Championshis kilpailuun johon odotetaan yli 500 kilpailijaa.

Lista kaikista myönnetyistä ansimerkeistä >>>


Kuva: ESS