Isla Erkkilä 9.s Slovenian EYOF-kilpailussa

28.7.2023

Orimattilan Judoseuran Isla ERKKILÄ sijoittautui 9.ksi Slovenian Mariborissa järjestetyissä Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleilla (EYOF).

Erkkilä aloitti vapaallakierroksella ja toisella kierroksella vastaan tuli Bulgarian Nadie JAAFAR, tiedettiin vahvaksi ja kovaksi nostelijaksi ja nostoillahan tämä ottelu sitten ratkaistiin. Bulgaarialainen nosti ensin heti ottelun aluksi Erkkilän ilmaan ja siitä wazarin arvoisesti tatamiin. Sama tyyli jatkui ja vähän ajan päästä samalainen nosti ja toinen wazari tauluun ja bulgaarialainen poolifinaalin, minkä hän vei myös ylivoimaiseen näytöstyyliin, näin Erkkilä keräilyeriin.

Keräilyssä vastaan tuli Hollannin Xanne VAN LIJF, jonka myös JAFAAR oli tiputtanut keräilyyn. VAN LIJF aloitti ottelun terävästi, mutta Erkkilä vastasi hienosti heittoyrityksiin ja rakensi koko ajan itselleen paikkoja. Ottelun puolessa välissä hollantilainen pääsi yllättämään ja sai Erkkilän käden lukotettua, mihin ottelu sitten päättyi ja hollantilainen eteni aina pronssiotteluun asti kuten myös Erkkilän aikaisempi vastustaja Bulgaarian JAAFAR.