Isla Erkkilä viides Latvian Eurooppa Cupissa

24.10.2022

Orimattilan Judoseuran alle 18-vuotiaissa Suomea edustava Isla Erkkilä sijoittui upeasti viidenneksi Latvian Riiassa järjestetyssä alle 18-vuotiaiden Eurooppa Cupissa.

Erkkilä aloitti arvan osuessa kohdalle omat ottelunsa vapaalla kierroksella. Toisella kierroksella ja poolifinaaliin asettui vastaan Puolan Wiktoria Witkowska. Erkkilä vei heti alusta asti ottelua, eikä antanut puolalaiselle mitään mahdollisuuksia ja vähän ennen ottelun puoltaväliä Erkkilän lonkka puhui ja puolalainen ipponin arvoisesti tatamin pinnassa.

Semifinaalissa vastaan tuli ehdottomasti sarjan ennakkosuosikki, joka myös piti ennakkosuosikin viitan voittamalla koko sarajan, Viron Valeria Usanova. Usanovalta löytyy Eurooppa cup mitaleita ja tiedetään kovaksi ottelijaksi. Heti ottelun alkupuolella Usanova pääsi lukottamaan Erkkilän käden ja Erkkilä joutui luovuttamaan ja kultamitalin metsästys vaihtui pronssiotteluun. 

Sen verran kovaa virolainen lukotti Erkkilän kyynerpään että pronssiottelu jäi väliin ja Puolan Julia Szymaniak pääsi kumartamaan pronssin itselleen.

Kilpailun IT-järjestelmistä vastasi perinteisesti Suoem judoliiton ja Orimattilan judoseuran IT-vastaava Tero Partanen.

Kuvassa Isla Erkkilä pukutarkastuksessa maajoukkuevalmentaja Eetu Laamasen kanssa ennen ottelua KUVA:EJU