Joona Näkki Special Olympics World Gamesin judotuomariksi

12.12.2022

KUVA: Suomen paralympiakomitea

Orimattilan Judoseuran Joona Näkki on valittu "kehitysvammaisten olympialaisiin" Special Olympics World Gamesin judotuomariksi. Joona on ensimmäinen suomalainen itse kilpaileva sovelletun judon kilpailija, joka on valittu Special Olympics World Games judotuomariksi.

"Onhan se hienoa mennä edustamaan Suomea näin isoon ja kuuluisaan maailmanlaajuiseen tapahtumaan, kertoo tuoreeltaan  kilpailun johtajalta Venisha E. Bowlerilta valinnastaan kuullut Joona Näkki"

Special Olympics World Games on maailman suurin kehitysvammaisia osallistava urheilutapahtuma. Maailmanlaajuinen tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi.

Tuhannet kehitysvammaiset urheilijat kilpailevat yhteensä 26 lajissa mm. judossa. Yhdeksän päivää jännittäviä ja inspiroivia eri lajeja urheilijoille.

"Tämä on jotain aivan käsittämätöntä, mitä on tapahtunut, hämmästelee seuran puheenjohtaja. Joona on ollut seurassa uraa uurtava sovelletun judon kilpailija ja kilpauran ohessa toiminut judotuomarina. Joona on myös kymmenkertainen Suomenmestari, sekä Suomen ensimmäinen sovelletun judon mustan vyön judoka ja ansaitsee tämän valinnan, jatkaa Rönkkö."  

Vuoden 2023 Special Olympics World Games järjestetään Berliinissä 17.-25. kesäkuuta.

https://www.berlin2023.org/en