Orimattilaan suomenmestaruus hopeaa judon joukkuekilpailusta

8.5.2022

Orimattilan Judoseura voitti hopeaa judon joukkuekilpailun suomenmestaruuskilpailussa Lempäälän Ideaparkin Bläkbox areenalla. Kiltaa tällä kertaa vei Tampere ja pronssille ylsi vajaa lukuinen Helsinki jättäen Vantaan ilman mitalia.

Orimattilan hopeajoukkue: Markus Lambacka +90 kg, Hanne Lepistö -52 kg, Laura Hanhela +70 kg, Ronja Miekkalehto -70 kg, Isla Erkkilä -70 kg, Enna Nieminen +70 kg, Joonas Ahonen -73 kg, Janne Salo -90 kg ja valmentajana Alain Calderin

Orimattilan joukkue lähti kilpailuun tavoitteena mitali, se oli ainoa tavoite ja se myös saavutettiin.

Ensimäiseen ottelusarjaan Orimattila sai vastaansa Vantaan, joka laittoikin kovasti kampoihin voittamalla 3 painoluokkaa ja Orimattilan voitettua saman verran, mutta puhtaasti ipponeilla voitti Orimattila kohtaamisen pistein 30-21.

Toiseen ottelusarjaan vastaan tuli Helsinki, joka oli kilpailuiden ennakkosuosikki, mutta muutaman pois jäännin takia joutui antamaan liian kovan tasoituksen muille. Ottelusarja etenikin 3-3 voitoin jatko-otteluun, mihin arvottiin +70 kg sarjan ottelijat ja siinä Orimattila oli selkeästi parempi ja eteni finaaliin 4-3 voitoin.

Finaalissa vastaan tuli Tampere, joka ei paljoa mahdollisuuksia Orimattilalle jättänyt. Nykyisistä ja vanhoista maajoukkuejudokoista koottu Tampere vei pytyn kotiin voitoin 5-1 ja Orimattilaan historiallinen aikuisten joukkue hopea.

Judon joukkue suomenmesrari mitalistit. Kultaa Tampere, hopeaa Orimattila ja pronssia Helsinki.