Orimattilaan värisuora judon nuorten SM-kilpailuista

2.10.2022

Orimattilan Judoseuran kolme junioria nappasivat värisuoran judon nuorten Suomenmestaruuskilpailuista viikonloppuna Vantaalta. Orimattilan joukkue oli pienentynyt loukkaantumisten vuoksi, mutta piennelläkin joukkueella homma hoitui upeasti.

Alle 18-vuotiaiden -57 kg sarjassa otellut Laura Hakso voitti oman poolinsa puhtaasti kahdella ipponilla. Ensin kaatui Rovaniemen Koyaman Emilia Kantola alle kahdessa minuutissa ja sen jälkeen Vantaan Jukaran Pihla Tuominen reilussa minuutissa. Semifinaalissa Hakso sai vastaansa Rovaniemen Koyaman Pihla-Maria Seikkulan, ja Seikkula joutui taipumaan wazarin tappiolla täydellä otteluajalla, näin Hakso finaaliin. Finaalissa vastassa oli Helsingin Chikaran Riina Myllylä, joka oli tällä kertaa liian kova luu Haksolle ja Myllylä finaalin ipponilla ja Haksolle hienosti SM-hopeaa.


Alle 18-vuotiaiden +63 kg sarjassa otellut Enna Nieminen lähti metsästämään ensimäistä Suomenmestaruuttaan. Nieminen voitti ensimäisen ottelunsa Joutsan Tarmon Helmi Hutsia vastaan wazarilla, mutta joutui taipumaan toisessa ottelussa Ahvenanmaan judoseuran Fiona Nikulalle, mutta Niemisen pisteet riittivät semifinaalipaikkaan, joka hoituikin sitten jo mallikkaasti  Oulun judokerhon Nea Koskelan hankittua itselleen kolme varoitusta ja Niemiselle voitto, sekä finaali paikka. Finaalissa Nieminen kohtasi Varkauden Yama-Arashin Eve Pöystin ja tasaisen ottelun Nieminen käänsi itselleen wazarin arvoisella heitolla ja Niemisen ensimmäinen Suomenmestaruus oli tosi asiaa.


Omaa ikäluokkaansa vanhemmissa alle 21-vuotiaissa -70 kg sarjassa otellut Isla Erkkilätaipui Rovaniemen Koyaman Unna Tepolle wazarilla ja heti perään Oulun judokerhon Anni-Olivia Narvalle myöskin wazarilla ja kolmen naisen poolissa Erkkilälle SM-pronssia.


Valmentajana kilpailussa oli seuran päävalmentaja Alain Calderin.

Joukkuekilpailusta seura joutui luopumaan, osan loukkaantumisten vuoksi.