Orimattilan Judoseura avasi syyskauden loistavalla menestyksellä

31.8.2020

Orimattilan Judoseuran kilparyhmä otteli kotikisassaan Samurai Cup II seuran saatua sen järjestämisoikeudet Turun Judoseuran peruttua järjestäminen teknisten ongelmien takia.

Seuran urheilijat eivät pettäneet odotuksia tällä kertaa vähän erinlaisessa kilpailussa tämän hetken korona tilanteesta johtuen. 

Alle 15-vuotiaissa -52 kg sarjassa otellut Hanne Lepistö oli harjoitellut kovalla sykkeellä uuden valmentajan alaisuudessa ja kehitys näkyy jo Lepistön otteissa. Kolmen tytön poolissa otteluvoitolla hopeaa. Lepistö kokeili vielä alle 18-vuotiaiden sarjaa, mutta kahden tytön poolissa ei voittoja herunut, sijoitus silti hopealle.

Alle 18-vuotiaissa -63 kg otelleet Enna Nieminen ja Emilia Heinonen ottelivat peruskuntokauden ollessa loppusuoralla ajanjaksoon nähden mallikkaasti. Heinonen rutiinilla pronssille ja Nieminen 7.s. Heinonen ja Nieminen ottelivat myös alle 21-vuotiaiden sarjassa -63 kg ja keskenäisen ottelun tuloksen vei Heinonen ja hänelle kultaa kaulaa.

Poikien puolella vihdoinkin Suomeen asumaan muuttanut Daniel Orphanou otteli ensimmäisen kerran Suomessa ja omaa painoluokkaa yhtä ylempänä -55 kg sarjassa, jossa isot kaverit ei Orphanouta pelottanut ja varmoin ottein ja todella teknisin heitoin kultaa mitalikaappiin.

Alle 21-vuotiaissa -81 kg sarjassa otellut Mahammad Madjildi otteli yhdellä otteluvoitolla pronssille kuten myös Vilja Malminen sarjassa -57 kg. Lotta Vaheen peruskuntokauden syyskunto mitattiin -70 kg sarjassa ja yhdellä otteluvoitolla Vaheelle hopeaa.

Aikuisten sarjassa Majidli joutui keskeyttämään ja vasta 18-vuotias Malminen otteli otteluvoitolla hienosti hopealle. Miesten sarjassa Thomas Rönkkö sarjassa -66 kg hoiti sarjansa neljällä otteluvoitolla ja nousi korkeimmalle palkintopallille.

Kokonaispisteissä Orimattilan Judoseura oli kolmas, Helsingin Meido Kanin ja Tampereen Judon jälkeen.

Valmentajana toimi Orimattilan Judoseuran uusi päävalmentaja Alain Calderin. Calderinin kynä savusi hänen merkatessaan ottelijoiden kuvioita ja ottelita otteluissa. Calderin aloitti Samurai Cupista Orimattilassa päävalmentajana ja seuran projekti "valmentaja keskiössä" on alkumetreillä.