Orimattilan Judoseura tukee Esa Niemen judon kehityspakettia

16.11.2020

Orimattilan Judoseuran hallitus on päättänyt asettua tukemaan Esa Niemen valintaa Suomen judoliiton puheenjohtajaksi ja lähtee tukemaan hänen esittämää kehityspakettia tukemaan seuroja ja niiden harrastus mahdollisuuksia, sekä judoliiton toiminnan avoimuuteen ja arvokilpailu mitalikantaan.

 

Hyvät judokat ja judon ystävät

Judoliiton puheenjohtaja Marko ’Tankki’ Laaksonen ilmoitti syksyllä, ettei ole enää käytettävissä vuoden 2020 jälkeen. Judoliiton puheenjohtajan tehtävä on vaativa; se vie aikaa ja voimia ja varsinkin näinä aikoina tehtävää on paljon edessä. Kuinka varmistetaan judon rahoitus kiristyvässä tukien ilmapiirissä? Kuinka saadaan judo arvokisamitalikantaan? Kuinka judon harrastajien määrä saadaan uuteen nousuun? Kuinka toimitaan koronan rajoittamassa maailmassa? Jne.

Suomen judon suunta tästä on vain ylöspäin. Hyvä startti tälle on ollut mm. uuden päävalmentajan, Rok Draksicin, palkkaaminen kohti seuraavia arvokisoja. Myös hyvä joukko nuoria judokoita, valmentajia, seuraihmisiä, taustajoukkoja on luonut katseet eteenpäin käärimään hihoja pitkällä tähtäimellä.

Marraskuussa Judoliiton vuosikokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä uusia hallituksen jäseniä. Useista pyynnöistä johtuen ja tarkkaan asiaa harkittuani olen ilmoittanut olevani käytettävissä ehdolle puheenjohtajaksi. Yllä olevat haasteet olen valmis ottamaan vastaan, mutta en yksin. Nyt jos koskaan tarvitaan kaikkia judokoita, taustajoukkoja ja judohenkisiä ihmisiä puhaltamaan yhteen suuntaan.

Päätavoitteitani tulisivat olemaan:

- olosuhteiden varmistaminen kohti Pariisin olympialaisia 2024 ja sen jälkeen (mm. valmentajien, valmennustiimien ja harjoitteluolosuhteiden sopimusneuvotteluista huolehtiminen)

- rahoituksen varmistaminen (mm. sidosryhmäsuhteiden luominen ja ylläpito) - harrastajien määrän nousu (mm. koulutusmenetelmien tarkastelu, valtakunnallisen näkyvyyden saaminen, työkalujen selvitys seuroille uusien harrastajien saamiseksi)

- Judoliiton hallinto- ja palveluorganisaatiomallin tarkentaminen (mm. neuvottelut kamppailulajiliittojen voimien yhdistämisistä, seurojen liitolta tarvitsemien tärkeimpien palveluiden kartoitus)

Jotta näihin päästäisiin paneutumaan kunnolla, edellyttäisi se ns. kokonaispakettia, johon seuraavat henkilöt ovat lupautuneet olemaan käytettävissä liiton hallitukseen:

- Teija Meling (pitkäaikainen valmentaja, usean vuoden hallituskokemus mm. Tikkurilan Judokat ja Etelä-Suomen Judo ry sekä Urhea:n valtuuskunta)

- Esa Korkia-aho (pitkäaikainen valmentaja ja seuratoimija)

- Joonas Könttä (Jyväskylän Jigotain sinivöinen harrastaja sekä kansanedustaja)

Lisäksi seuraavat henkilöt ovat lupautuneet toimimaan työryhmissä mukana auttamassa suomalaisen judon eteenpäin viemistä:

- Risto Nieminen (mm. Olympiakomitean entinen puheenjohtaja ja judon opiskelijoiden MM-kisojen 1982 yksi vastuuhenkilöistä)

- Harri Syväsalmi (mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön entinen liikuntajohtaja ja myöskin judon opiskelijoiden MM-kisojen 1982 yksi vastuuhenkilöistä)

- Arto Ahola (mm. Paralympiakomitean entinen pääsihteeri)

Itse jatkan myös edelleen hyvien suhteiden ylläpitoa IJF:n ja EJU:n suuntaan toimimalla EJU:n kurinpitovaliokunnassa sekä IJF:n Judo for Peace-komission jäsenenä.

Näin ollen pyydän vuosikokoukselta luottamusta yllä olevaan kokonaispakettiin ja uskon, että avoimella tekemisellä ja jokaisen panosta arvostaen tulemme saavuttamaan tavoitteet.

Terveisin,

Esa Niemi

P. 0400 452400

esa.niemi@niemi.fi

Judoliiton syyskokous 21.11.2020 klo. 12:00

KOKOUS OHJEET TÄSTÄ LINKISTÄ >>>