Summer Judo Rocks vietettiin mahtavissa tunnelmissa

16.7.2022

Summer Judo Rocks pidettiin tänä vuonna Päijät-Hämeen Kärkölässä. Reilu 4ooo asukkaan Kärkölä tarjosi mahtavat puitteet leirin järjestämiseen ja siitä pääsi myös nauttimaan 200 leiriläistä. Kärkölästä löytyivät leirille kaikki tarpeellinen ja vähän ylikin. Leiriläiset kiittivät hyvistä järjestelyistä ja valmentajat kehuivat leiriä yhdeksi kaikkien aikojen parhaista.

Leirille oli saapunut iso ryhmä Israelista, muutamia urheilijoita Ruotsista, Ahvenanmaalta ja loput ympäri Suomea. Valmennus oli tuttuun tapaan Israelista, sekä Orimattilan omat valmentajat heidän apunaan, vahvennettuna Shirokawan Matti Latulla.

Israelin judo on toipunut hyvin koronasta, mutta kuten Suomessakin, niin sielläkin kärsitään aloittelevien junioreiden puuttumisesta, ei niin pahasti kuin Suomessa, mutta se on nähtävissä. Muun tasoiset judokat ovat palanneet normaali harjoittelurytmiin ja esimerkiksi sini vöisten Israelin mestaruuskilpailuissa kultaan piti otella seitsemän ottelua.

SJR22 leirille ei ilmoittautunut yhtään alle 10-vuotiasta, mikä kertoo vakavasta ongelmasta judopiirissä. Jotenkin meidän on saatava lapset liikkeelle ja mukaan lajiin. Tämä lähtee seuratasolta ja ryhmien ohjaajista, tarvitsemme heitä, jotka tuovat lapset tapahtumiin, tähän on puututtava ja viisasten kivi on löydyttävä, kertoo leiripäällikkö Tero Rönkkö.

Tänä vuonna leirille oli kutsuttuna seuran tavan mukaan kansainvälinen huippujudoka, joka toimii vielä aktiiviurheilijana eli belgialainen Sami Chouchi (EM 3. – 2022). Sami otti päävastuun harjoittelusta tiistaista torstaihin.


Leiri päävalmentajana toiminut Sami Chouchi kertoi suomalaisten judosta ”teillä on todella hyvä harjoittelu asenne, iloisuus harjoittelemiseen ja nyt lisäksi Rokin kanssa teillä mahtava mahdollisuus nostaa teidän tasoa huomattavasti korkeammalle. Teidän pitää jättää kuntosali vähemmälle ja harjoitella enemmän judoa, judoa ja judoa, siinä teillä on puutteita.”

Ensi vuoden leiriä aletaan suunnittelemaan jo loppu vuodesta ja järjestäjä uskoo sen palaavan jo ”lähes normaaliksi” 300 urheilijan leiriksi. Leiri paikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon, koska Kärkölä yllätti järjestäjän ns. housut nilkoissa. Kaikki viranhaltijat ja kunnan johto auttoivat, kannustivat ja yhteistyö oli heidän kanssaan todella vaivatonta, helppoa ja upeaa. Yksikään luottamishenkilö ei puuttunut viranhaltijoiden päätöksiin tai toimiin, joten heillä oli helppo toimia ja yhteistyö järjestäjän kanssa oli saumatonta.


Kiitos Judokat ja Kärkölä !!!